Khatami-tale afbrudt i Teheran-moské


Khatami-tale afbrudt i Teheran-moské

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irans tidligere præsident Khatamis tale i en moské blev ifølge iranske hjemmesider afbrudt med vold af en gruppe væbnede mænd. Der meldes om uro i Teheran.

Der er atter uro i den iranske hovedstad, Teheran, hvor sikkerhedsstyrker og reformvenlige demonstranter endnu engang tørner sammen, skriver iranske hjemmesider.

De fortæller lørdag aften om sammenstød i det nordlige Teheran, hvor politiet bruger tåregas og knipler for at sprede demonstranter, der er tilhængere af oppositionsleder Mirhossein Mousavi.

Samtidig skriver hjemmesiden parlemannews, at en gruppe på omkring 50 bevæbnede tilhængere af det siddende styre har stormet en moské - også i det nordlige Teheran - hvor tidligere præsident Mohammad Khatami holdt tale.

- De brugte kæder, knipler og peberspray for at angribe stedet, hvor Khatami talte, hedder det på den reformvenlige hjemmeside.

Det er fortsat ikke muligt at få begivenhederne i Iran bekræftet af uafhængige kilder, da udenlandske medier har forbud imod at rapportere, hvad der sker.

Urolighederne kommer i forbindelse med den shiamuslimske Ashura-helligdagen, der falder den 27. december. Men traditionelt holdes der også religiøse ceremonier dagen før, den såkaldte Tassoura-dag.

Den 27. december mindes shiamuslimerne Imam Hosseins død i det 7. århundrede. Hossein blev dræbt i en kamp, der markerer splittelsen mellem shiamuslimer og sunnimuslimer. Hossein var barnebarn af profeten Muhammed.

Khatami-tale afbrudt i Teheran-moské

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce