Kerry taber terræn til Bush


Kerry taber terræn til Bush

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÅLING: Tilslutningen til Bush vokser, men Kerry klarer sig i historisk lys godt
USA:Den demokratiske præsidentkandidat, John Kerry, har tabt terræn til USA's præsident, George W. Bush, på næsten alle områder den seneste måned.

Det viser en meningsmåling, som understreger betydningen af Kerrys stort anlagte tale sent i morgen på partikonventet i Boston. Undersøgelsen er gennemført af det amerikanske tv-selskab ABC og dagbladet Washington Post.

En voksende andel af de adspurgte vælgere siger, at republikaneren Bush og ikke Kerry er den kandidat, som er tættest på deres værdier, og fire ud af 10 mener, at Kerry er for liberal.

Opinionsundersøgelsen viser, at Bush og Kerry står næsten lige med hensyn til tilslutning. 48 procent støtter Bush, mens 46 procent går ind for Kerry.

Men til sammenligning førte Kerry i tilsvarende målinger med fire procentpoint midt i juni.

Bush er blevet mere populær i de forløbne uger, når det gælder politiske spørgsmål såsom situationen i Irak, den såkaldte krig mod terrorisme og skatter, mens vælgerne har præcis samme tiltro til de to kandidaters evne til at håndtere den amerikanske økonomi og uddannelsen. Her var Kerry dog tidligere førende.

Over halvdelen af vælgerne erklærer, at de kun i ringe grad kender til Kerry og hans konkrete politik. Kerrys rådgivere er opmærksom på dette problem, og de satser på, at den megen opmærksomhed om Kerry under konventet kan gøre amerikanerne mere fortrolige med den demokratiske kandidat.

En anden opinionsundersøgelse koncentrerer sig om henholdsvis Kerrys og Bushs tilslutning i store amerikanske delstater, der kan gå til den ene eller anden side ved præsidentvalget i november.

Målingen er gennemført af det amerikanske dagblad USA Today sammen med tv-selskabet CNN og Gallup-instituttet og viser, at Kerry fører med fem procentpoint i Ohio, som Bush vandt i 2000. Men i Florida, hvor de berømte 537 stemmer skilte parterne i 2000, er Bush i spidsen med hele fire procent.

Missouri har historisk været den mest sikre strømpil om præsidentvalgets udfald. Her er Kerry og Bush helt lige. (ritzau)

Kerry taber terræn til Bush

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce