Kenyas kvinder truer med sexstrejke


Kenyas kvinder truer med sexstrejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kenyas kvinder kaster et slagkraftigt argument ind i krisen i landets koalitionsregering: Bliv enige, ellers er det slut med sex.

Kenyanske kvinder truer med at gå i sexstrejke, hvis landets politikere ikke kan enes om at løse den krise, der truer med at sprænge koalitionsregeringen.

Avisen Daily Nation skriver, at et forbund af kvindegrupper har opfordret Kenyas kvinder til at lukke af for sex i en uge. Formålet er at prøve at få de kenyanske mænd til at lægge pres på politikerne i det østafrikanske land.

Kvindegruppernes appel er også rettet imod Lucy Kibaki og Ida Odinga, der er gift med henholdsvis præsident Mwai Kibaki og oppositionsleder Raila Odinga.

- Usædvanlige situationer kræver usædvanlige tiltag, siger Patricia Nyaundi, leder af et forbund for kvindelige advokater.

Krisen har stået på i adskillige uger. Koalitionen blev dannet for godt et år siden efter FN-mægling, der også førte til, at den politiske vold, som havde kostet 1200 mennesker livet siden præsidentvalget i december 2007, stoppede.

Men oppositionsleder Odinga kræver nu mere indflydelse i samlingsregeringen, og han har truet med at forlade koalitionen for at fremtvinge et nyvalg.

Mange kenyanere frygter, at et sammenbrud i koalitionen og et nyvalg kan føre til en gentagelse af den politiske vold, og det er blandt andet det, som de kenyanske kvinder vil tvinge deres mænd til at forhindre.

Kenyas kvinder truer med sexstrejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce