Kennedy: Bøller får nogle slag ind men de vinder ikke

Den 37-årige Joe Kenney, som er barnebarn af Robert F. Kennedy og repræsentant for Massachusetts i Repræsentanternes Hus i Kongressen, siger, at hans parti må have fokus på arbejderklassens økonomiske problemer, fordi Trump-administrationen ikke har det.

Kennedy: Bøller får nogle slag ind men de vinder ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Under Trump bliver middelklassens økonomiske problemer ikke mindre, siger demokraten Joe Kennedy.

Stigende aktiekurser under præsident Donald Trump har styrket investorer og amerikanske virksomheders profit, men de har ikke dæmpet de økonomiske bekymringer hos middelklassefamilier.

Det siger Joe Kennedy, der er en blandt flere demokrater, som på sit partis vegne har svaret på præsident Donald Trumps første "State of the Union" tale.

Den 37-årige Kennedy, som er barnebarn af Robert F. Kennedy og repræsentant for Massachusetts i Repræsentanternes Hus i Kongressen, siger, at hans parti må have fokus på arbejderklassens økonomiske problemer.

Det var disse vælgere, som svigtede partiet i 2016 til fordel for Trump.

Kennedy opfordrer amerikanerne til at forkaste det "kaos", der præger Trump-æraen. Han siger, at demokraternes politiske visioner indebærer bedre forhold for alle, der kalder USA' for deres hjem".

Demokraterne går blandt andet ind for en højere mindsteløn, betalt barselsorlov og bedre forhold for børnefamilier, siger Kennedy og tilføjer i en kritik af Trump:

- Vi går ind for pensioner, som ikke er udhulet, handelsaftaler, som er retfærdige og broer og veje, der ikke ruster væk samt uddannelse, der er til at betale.

Kennedy holdt sin tale i Fall River i Massachusetts, hvor der bor mange ufaglærte med økonomiske problemer og manglende beskæftigelse.

Kennedy siger samtidig, at borgerrettighederne er blevet svækket under Trump.

- Trump-administrationen går ikke blot efter de love, som beskytter os. Den går efter selve idéen om, at vi alle er værd at beskytte, siger Kennedy, som er mest kendt for sit berømte efternavn.

I hans parti har der været kritik af, at han skulle holde en reaktionstale på et tidspunkt, hvor sexchikane og sorte amerikaneres livsforhold dominerer det politiske liv.

Kennedy siger, at Trump og hans administration ødelægger USA's grundlæggende løfte om, at alle vil blive behandlet ens i henhold til loven.

- Under Trumps ledelse blive amerikanerne bombarderet med det ene falske valg efter det andet. Det er altid enten kulminearbejdere eller enlige mødre. Storbyernes midte eller landdistrikter. Kysterne eller det centrale USA. Demokraterne vælger begge dele, siger han.

FAKTA: Præsidentens årsrapport om tilstanden i USA
Natten til onsdag dansk tid stiller USA's 45. præsident, Donald Trump, sig op for at holde tale for Kongressen.

Det er den såkaldte State of the Union, der er USA's udgave af statsministerens nytårstale. Det er en tradition, der er lige så lang som den amerikanske republik.

Læs mere om talen her:

* State of the Union er en årlig tale, som USA's præsident holder for medlemmerne af Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus.

* Ifølge den amerikanske forfatnings artikel to har præsidenten krav på at holde en årlig tale, hvor han "med jævne mellemrum orienterer Kongressen om nationens tilstand".

* Den første tale til nationen blev holdt af USA's første præsident, George Washington, i 1790.

* Nyvalgte præsidenter holder ikke en State of the Union-tale, men derimod en indsættelsestale. Hvis en præsident bliver genvalgt, holder han i indsættelsesåret både en indsættelses- og en State of the Union-tale.

* Talen varer som regel lidt over en time. Når præsidenten har talt, kommer oppositionen med et modsvar. I år er det Joseph Kennedy, der leverer Demokraternes svar.

* Hele regeringen samt alle medlemmer af Kongressen er med til talen. Men for at sikre den fortsatte regeringsførelse, hvis der skulle ske noget, bliver ét regeringsmedlem væk. Den såkaldte udpegede overlever er i år landbrugsminister Sonny Perdue.

* State of the Union-taler indeholder nogle af de mest historiske citater fra amerikanske præsidenter:

- Ved at give frihed til slaven sikrer vi friheden for de frie.

Abraham Lincoln, 1. december 1862.

- Frihed betyder opretholdelsen af menneskerettigheder overalt. Vores støtte går til dem, der kæmper for at opnå eller beholde disse rettigheder. Vores styrke er vores enighed om det mål. Til dette høje formål kan der ingen anden slutning være end sejr.

Franklin D. Roosevelt, 6. januar 1941.

- Jeg mener, at tiden er kommet til at stoppe både den og andre undersøgelser af denne sag. Et år med Watergate må være nok.

Richard Nixon, 30. januar 1974.

- Stater som disse og deres allierede udgør en ondskabens akse, der bevæbner sig for at true freden i verden. Ved at søge masseødelæggelsesvåben udgør disse regimer en alvorlig og voksende fare.

George W. Bush, 29. januar 2002.

* I Donald Trumps tale til Kongressen forventes temaerne at være væksten i økonomien, den lave ledighed, kampen mod indvandring og øgede investeringer i militæret og infrastruktur.

Kilder: Senatet, Det Hvide Hus, AP, Politico og The American Presidency Project.

Kennedy: Bøller får nogle slag ind men de vinder ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce