Kendisser i sultestrejke for Darfur


Kendisser i sultestrejke for Darfur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespillerinden Mia Farrow har afsluttet sin 12 dage lange sultestrejke, der skulle sætte fokus på Sudans Darfur-provins. Britisk milliardær tager over.

Den amerikanske skuespillerinde Mia Farrow er svag og afkræftet efter en næsten to uger lang sultestrejke, som hun har udført i solidaritet med den nødlidende befolkning i Sudans krigshærgede Darfur-region, siger hendes talsmand.

Farrow har kun drukket vand i perioden, og hun besluttede at afbryde strejken, da hendes læge bad hende om det. Skuespillerinden, der i mange år dannede par med filminstruktør Woody Allen, påbegyndte sultestrejken for 12 dage siden i protest mod de sudanske myndigheders udvisning af en række hjælpeorganisationer fra Darfur.

Den britiske milliardær Richard Branson har nu indvilget i at overtage hendes protest og indlede en tredages sultestrejke.

- Vi kan ikke stå og se til, at en million mennesker lider. Vi må alle rejse os og kræve, at den internationale bistand bliver genoprettet, og at befolkningen i Darfur bliver beskyttet og får chancen for at leve i fred, skriver Branson i en erklæring på sin internet-blog.

- Jeg er beæret over at overtage sultestrejken de næste tre dage, understreger grundlæggeren af Virgin Group.

I marts udstedte Den Internationale Straffedomstol en arrestordre på Sudans præsident, Omar Hassan al-Bashir, for hans rolle i blodbadet i Darfur, der har kostet 300.000 mennesker livet. Som svar på arrestordren udviste Sudan 16 hjælpeorganisationer, hvilket ifølge FN har bragt en million menneskeliv i fare.

Kendisser i sultestrejke for Darfur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce