Karzai genopstiller i Afghanistan


Karzai genopstiller i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikansk-støttede afghanske præsident har mistet meget af sin tidligere popularitet, men genopstiller ved præsidentvalg i august.

Den afghanske præsident, Hamid Karzai, sagde i dag, at han snart vil lade sig registrere som kandidat ved præsidentvalget i Afghanistan til efteråret.

- Om et par dage vil jeg lade mig registrere som kandidat sammen med mine vicepræsidenter, sagde Karzai på en fælles pressekonference med premierminister Gordon Brown, der er på besøg i Kabul.

Den amerikansk-støttede afghanske præsident, som er den første demokratisk valgte leder i sit land, har mistet meget af sin tidligere popularitet på grund af tiltagende vold og udbredt korruption. Karzai har tidligere kun antydet, at han nok ville genopstille ved det næste valg, der ifølge planen skal finde sted den 20. august.

I henhold til forfatningen skulle Karzai være trådt tilbage den 20. maj efter sin første regeringsperiode, men den afghanske højesteret forlængede hans mandat til den 20. august på grund af blandt andet sikkerhedsproblemer i forbindelse med det kommende valg.

Brown er i Afghanistan for at drøfte en ny strategi i kampen mod terrorismen i grænseområderne op til Pakistan. Strategien vil blive offentliggjort i en erklæring til parlamentet i London onsdag.

Storbritannien og andre Nato-lande har lovet at sende yderligere 5000 soldater til Afghanistan inden præsidentvalget. USA sætter yderligere 21.000 soldater ind.

Der er omkring 70.000 Nato-soldater og amerikanske solder i landet for at bekæmpe Talibanmilitsen, som blev fjernet fra magten i 2001 ved en amerikansk-ledet invasion efter terrorangrebene i USA den 11. september 2001.

Karzai genopstiller i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce