Karzai fordømmer luftangreb på civile


Karzai fordømmer luftangreb på civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 100 mennesker er omkommet ved luftangreb i Afghanistan. Præsident Karzai kalder det uacceptabelt og vil bringe det på tale over for præsident Obama i USA.

Op imod 100 civile afghanere kan være blevet dræbt i en række amerikanskledede luftangreb, der i går og forgårs egentlig skulle ramme talibanoprørere i Farah-provinsen i det vestlige Afghanistan.

Præsident Hamid Karzai har bedt en fælles afghansk-amerikansk undersøgelseskommission kulegrave hændelsen, som kaster mørke skyer over Karzais møde med USA's præsident, Barack Obama, i Washington i aften.

- Præsidenten har kaldt tabet af civile uforsvarligt og uacceptabelt, og han vil bringe det på tale over for Obama, hedder det i en erklæring fra præsidentpaladset.

Et støt stigende antal civile ofre i krigen i Afghanistan har udløst spændinger mellem regeringerne i Washington og Kabul på et tidspunkt, hvor Taliban optrapper sine angreb, og Obama vil sende flere soldater til landet som led i en ny strategi.

- Over 100 mennesker er blevet dræbt i to landsbyer. Nu prøver vi at finde ud af, hvor mange af dem, der var oprørere, og hvor mange der var civile, siger provinsens politichef, Abdul Ghafar Warandar, til nyhedsbureauet AFP.

Han nedtoner dermed tidligere oplysninger om, at der var tale om mindst 100 civile.

- Området er under kontrol af Taliban, og vi har hidtil ikke kunnet få en nøjagtig opgørelse over civile ofre, siger også Farahs guvernør, Rohul Amin, til AFP.

Hvis oplysningerne holder stik, er det første gang, at så mange civile fejlagtigt er blevet dræbt i et vestligt luftangreb, siden de internationale styrker rykkede ind i Afghanistan efter at have smidt Taliban på porten i slutningen af 2001.

Ifølge Den Internationale Røde Kors Komité, ICRC er der adskillige kvinder og børn blandt ofrene, som havde søgt tilflugt fra de seneste dages voldsomme kampe mellem Taliban og afghanske og amerikanske styrker.

Et hold fra Røde Kors ankom i aftes til stedet, hvor de fandt mange lig og mange ødelagte huse.

Lokale landsbybeboere skal have fortalt, at Taliban brugte de lokale som civile skjold for at beskytte sig mod angrebene.

Karzai fordømmer luftangreb på civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce