Kaptajn troede han var død og færdig


Kaptajn troede han var død og færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske kaptajn, som tidligere på måneden blev befriet fra fangenskab hos somaliske pirater, fortæller i et interview, at han troede, han skulle dø.

Maersk Alabama-kaptajnen, som blev reddet fra fangenskab hos somaliske pirater af amerikanske specialstyrker, regnede ikke med at slippe bort i live.

Det fortæller kaptajn Richard Phillips i et interview med tv-stationen NBC's program "Today", som bliver bragt tirsdag.

- Jeg troede ikke, jeg nogensinde ville komme ud af den båd, siger Phillips i et uddrag af interviewet, som blev frigivet fredag. Han roser i hjertelige vendinger soldaterne fra specialstyrken Navy SEALs, som reddede ham, da kaptajnen befandt sig i en redningsbåd sammen med piraterne i Det Indiske Ocean.

Han havde forinden gået med til at blive piraternes gidsel for at redde sin besætning. Men redningsbåden var løbet tør for benzin, så den kom på slæb hos et amerikansk krigsskib, hvorfra specialtrænede skytter til sidst skød og dræbte piraterne og befriede kaptajn Phillips.

- De her SEALs og Flåden gjorde det umulige. De er fantastiske folk, siger han i interviewet.

Han fortæller også, hvordan piraterne blev meget mere strikse over for ham, efter han en gang havde forsøgt at stikke af ved at hoppe i vandet.

Phillips beretter desuden om, hvordan han gjorde sig klar til at dø på det åbne hav, mens han tænkte både på sin kone, Andrea, og parrets to børn.

Kaptajn troede han var død og færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce