Kamp mod skodfly


Kamp mod skodfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CANADA: Ved at offentliggøre hidtil hemmeligholdte rapporter om slendrian med flyvesikkerheden håber FN's internationale organisation for civil flyvning, ICAO, at det bliver mere sikkert at flyve.

På ICAO's 35. generalforsamling, der blev holdt i hovedkvarteret i Montreal i Canada, besluttede medlemslandene, at hidtil fortrolige rapporter om lande, der er for slappe til at indføre ICAO's sikkerhedsstandarder, skal offentliggøres.

Generalforsamlingen, der sluttede fredag, mener, at det er uacceptabelt, at visse lande trods adgang til moderne teknik fortsætter med at bringe millioner af passagerers liv i fare ved at ignorere eller omgå sikkerhedsstandarderne.

Kun en tredjedel af ICAO's standarder om pilottræning, betjening af udstyr og navigation er taget i brug verden over, viser en stor undersøgelse, der blev sat i gang i 1998, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Ingen del af verden går fri - ikke engang Den Europæiske Union, siger en kilde i ICAO.

Bekvemmelighedsflag

Ligesom skibe kan fly indregistreres under korrupte bekvemmelighedsflag, og offentliggørelse af rapporter gør det ikke alene. Fly kan være indregistreret i ét land, lejet i et andet, brugt i et tredje, der har sine tilladelser fra et fjerde land.

To nylige episoder har vagt bekymring. Ved den første den 25. december 2003 i Benin ramte en Boeing 727 med 161 mennesker om bord en bygning for enden af startbanen, hvorefter flyet styrtede i havet og 139 blev dræbt. Flyet var ejet af Union des Transports i Guinea og blev lastet af dårligt uddannet personale på jorden. Startbanen var for kort, og flyet, der i det seneste år før styrtet havde været indregistreret i tre forskellige lande, var dårligt vedligeholdt. (ritzau)

Kamp mod skodfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce