Justitsminister: Voldtægt er ikke voldtægt


Justitsminister: Voldtægt er ikke voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen i Storbritannien kræver justitsministerens afgang efter kontroversielle udtalelser om voldtægt.

Den britiske justitsminister, Kenneth Clarke, møder nu hård kritik, efter at han har antydet, at visse tilfælde af voldtægt er værre end andre.

I et radiointerview med britiske BBC onsdag sagde værten Victoria Derbyshire, at "voldtægt er voldtægt", hvorefter ministeren svarede:

- Nej, det er det ikke.

Clarke forklarede, at han skelner mellem "alvorlige" voldtægter og sexovergreb, som eksempelvis er begået i forbindelse med et stævnemøde.

Ministeren var inviteret i studiet for at forklare regeringens planer om at halvere straffen for voldtægt i tilfælde af en tidlig tilståelse. Tiltaget skal blandt andet medvirke til at øge antallet af domfældelser.

Clarke understregede senere, at "alle former for voldtægt er en alvorlig forbrydelse". Men han vil ikke sige undskyld for sine udtalelser, hvilket har vakt vrede blandt kvinderettighedsgrupper og oppositionen.

Ministerens udtalelser har fået Labour-leder Ed Miliband til at kræve hans afgang.

- Justitsministeren kan ikke tale på vegne af kvinderne i dette land, når han fremsætter sådanne kommentarer, siger Miliband.

- Han bør forlade sin stilling, lyder kravet fra partilederen.

Vivienne Hayes, som er leder af Women's Resource Centre, mener, at Clarkes bemærkninger ikke blot er udtryk for "uvidenhed", men at de vidner om et "egentligt kvindehad".

- At forsøge at anvende en glidende skala for voldtægter vil blot medvirke til at nedgøre ofrene yderligere og lade gerningsmændene slippe for let, understreger hun.

En talsmand for premierminister David Cameron siger, at det er "klart beklageligt", hvis Clarkes kommentarer har vakt forargelse.

- Den virkelige skændsel i vores land er det faktum, at kun seks procent af alle anmeldte voldtægter ender med en dom. Det må vi se at få styr på, lyder meldingen fra Cameron.

Justitsminister: Voldtægt er ikke voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce