Jubel og vrede over sundhedsreform i USA


Jubel og vrede over sundhedsreform i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obamas demokratiske fæller jubler over sygesikringsreformen, mens Republikanerne er skuffede og advarer om, at slaget ikke er tabt. Reformen er stadig ikke lov.

En historisk vedtagelse i Senatet i USA af en sygesikringsreform efterlader det politiske landskab mere splittet end nogensinde. Demokraterne fra præsident Barack Obamas parti glæder sig over godkendelsen, mens Republikanerne fra oppositionen sværger, at kampen ikke er helt tabt.

Efter årtiers mislykkede forsøg fra præsidenter på at nå så vidt vedtog 58 demokrater og to uafhængige senatorer sundhedsloven, mens alle republikanere stemte imod.

Senatets lov skal nu sammensmeltes med Repræsentanternes Hus' version, inden Obama kan underskrive loven.

- Denne morgens afstemning bringer os et skridt nærmere at gøre Ted Kennedys vision til virkelighed, siger den demokratiske leder af Senatet, Harry Reid.

Han henviser til den mangeårige senator Edward Kennedy, som gjorde sygesikringsreform til et politisk livsprojekt, indtil han døde af hjernekræft i august.

- Hvert eneste skridt i denne lange proces har været en enorm opgave, siger Reid.

Men Mitch McConnell, Republikanernes mindretalsleder i Senatet, erklærer, at der stadig er håb om at bremse sundhedsreformen.

- Mine kolleger og jeg vil arbejde for at hindre dette forslag i at blive lov, siger McConnell.

Han udpeger det som en svaghed, at der ikke er tværpolitisk tilslutning til reformforslaget.

Den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, supplerer ved at stemple "senator Reids forslag på 2733 sider som statsovertagelse af sygesikringen".

Ifølge Boehner skal familier og små erhvervsvirksomheder betale en højere præmie, og "bureaukrater får overladt beslutninger, som burde træffes af patienter og læger".

Jubel og vrede over sundhedsreform i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce