Jordansk dobbeltagent optræder på video


Jordansk dobbeltagent optræder på video

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En selvmordsbomber og dobbeltagent, der i december dræbte syv CIA-agenter, optræder på video og siger, at angrebet var hævn for drab på talibanleder i Pakistan.

En pakistansk tv-station har vist et indslag, der tilsyneladende viser den dobbeltagent og selvmordsbomber, der i december dræbte syv CIA-agenter i Afghanistan.

Jordaneren Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi optræder i indslaget sammen med lederen af Pakistans talibanbevægelse, Hakimullah Mehsud.

- Jordanske og amerikanske efterretningstjenester tilbød ham millioner af dollar for at spionere mod de hellige krigere. Men han afviste rigdommene og sluttede sig til de hellige krigere, rapporterer den private pakistanske tv-station AAJ.

Videoindslaget blev også vist på den arabiske satellitkanal al-Jazeera. Af indslaget fremgår det, at Balawi besluttede at udføre selvmordsangrebet for at hævne drabet på den tidligere leder af talibanbevægelsen i Pakistan, Baitullah Mehsud.

Han blev dræbt ved et amerikansk angreb i Pakistan i august i fjor.

- Vi vil aldrig glemme hans blod. Det er op til os at hævne ham i og uden for Amerika, siger Balawi i videoindslaget ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Balawi sprængte sig selv i luften ved en amerikansk militærbase i byen Khost i Afghanistan nær grænsen til Pakistan den 30. december i fjor.

Ved angrebet blev syv CIA-agenter, en jordaner, en højtstående efterretningsofficer og et medlem af Afghanistans kongelige familie dræbt. Angrebet var det værste mod CIA siden 1983.

Islamiske internetsider har identificeret Balawi som en dobbeltagent, der snød vestlige efterretningstjenester i månedsvis.

Autenticiteten på videoen kan ikke umiddelbart bekræftes af uafhængige kilder.

Jordansk dobbeltagent optræder på video

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce