John Kerry dukker uanmeldt op i Afghanistan

John Kerry dukker uanmeldt op i Afghanistan
Foto: POLFOTO/AP

John Kerry dukker uanmeldt op i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske udenrigsminister mødes med Afghanistans præsident for at diskutere sikkerhedsaftale.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er fredag ankommet til Afghanistan på uanmeldt besøg.

Her skal han mødes med den afghanske præsident, Hamid Karzai, for at diskutere en kommende sikkerhedsaftale, der skal skabe klarhed over amerikanernes rolle i Afghanistan efter 2014.

Amerikanske embedsfolk understreger, at John Kerry ikke er i Afghanistan for endeligt at lukke en aftale. Tidligere på ugen meldte Karzai ud, at han var klar til at forlade forhandlingsbordet, såfremt Afghanistans krav ikke blev mødt.

Derfor skal Kerry forsøge at skabe momentum, så forhandlerne kan nå frem til en aftale inden deadline ved udgangen af oktober.

- Dette handler ikke om, at minister Kerry lander for at lukke en aftale. Det handler i virkeligheden om at skabe momentum for forhandlingerne og hjælpe med at skabe mulighed for succes med de fremadgående forhandlinger, siger en kilde fra udenrigsministeriet.

Afghanerne og amerikanerne har forhandlet om en sikkerhedsaftale i omkring 11 måneder.

USA har flere gange presset på for, at aftalen skulle blive underskrevet inden udgangen af denne måned, så den USA-ledede Nato-koalition kan begynde at trække de 87.000 tropper ud inden december 2014.

- Præsident Obama og præsident Karzai bekræftede begge tilbage i januar, at målet er at lukke aftalen i oktober.

- Vi tror fortsat på, at det er at foretrække, og at det er muligt. Det er kun oktober 2011 på nuværende tidspunkt, og (den oprindelige red.) aftale er selvfølgelig at foretrække, siger kilden, der rejser med Kerry.

Ifølge den afghanske regering drejer forhandlingerne sig især om amerikanske krav i forhold til retten til at foretage unilaterale militære operationer, og om hvordan USA forpligter sig til at beskytte afghanerne.

John Kerry dukker uanmeldt op i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce