Japanske bankaktier styrtdykker, efter at den fallerede amerikanske Lehman Brothers bank meddelte, at to japanske banker er dens største långivere.
Japanske bankaktier tabte stort i værdi i dag, da den fallerede amerikanske investeringsbank Lehman Brothers, der i går søgte om at gå i betalingsstandsning, meddelte, at to japanske banker er dens største långivere.

I dokumenter til det amerikanske finanstilsyn skriver Lehman Brothers, at Aozora Bank er den største långiver med et beløb svarende til 2420 millioner kroner. Næststørste långiver er Mizuho Corporative Bank, der har ydet lån til en værdi på 1523 millioner kroner.

Aozora Bank erkendte, at den har lånt Lehman Brothers penge, men at beløbet er betydeligt mindre og kun svarer til 131 millioner kroner.

Mizuho Corporative Bank har ingen kommentarer til oplysningerne fra Lehman Brothers.

Derudover oplyste flere andre japanske banker, at de har lånt den kriseramte amerikanske bank penge, men at det drejer sig om mindre beløb, der ikke truer bankernes eksistens. Alligevel faldt bankernes aktier i kurs dagen igennem. Flere med op til 20 procent.

Mere om emnet

Se alle

Barclays overvejer køb af dele af Lehman

Største Wall Street-dyk siden 9/11

Stort norsk tab på Lehman-krak