Italiens politi pågriber central mafiaboss


Italiens politi pågriber central mafiaboss

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de mest eftersøgte mafiabosser i Italien er blevet anholdt på en befæstet ejendom ved Napoli.

Italiens politi har anholdt mafiabossen Giuseppe Dell'Aquila på en befæstet ejendom i nærheden af Napoli i Syditalien. Det betyder afslutningen på ni års flugt fra lovens lange arm, oplyser italiensk politi i en meddelelse onsdag.

Dell'Aquila har stået på listen over Italiens mest farlige flugtfanger og anses for at være en betydningsfuld bagmand i forbrydersyndikatet Camorra. Han skal også have været fødselshjælper på at etablere en alliance mellem rivaliserende mafiaklaner.

Han er eftersøgt for afpresning, røveri og hvidvaskning af penge, ligesom han beskyldes for at være leder af den magtfulde og indflydelsesrige Mallardo-klan, oplyser politiet.

Klanen har en række aktiver i en del små byer på kysten mellem Rom og Napoli, hvor den spiller en væsentlig rolle i byggebranchen.

Giuseppe Dell'Aquila blev anholdt i Varcaturo, 30 kilometer nordvest for Napoli.

Mafiaafhopperen Salvatore Giuliano har angiveligt tidligere betegnet Dell'Aquila som en grum morder, der har begået omkring 100 drab.

Det lykkedes ham med nød at næppe at undslippe politiet i august 2009 ved at hoppe i havet og svømme bort, da myndighederne gennemførte en razzia på hans luksusyacht i Napolibugten.

Camorra holder primært til i området omkring Napoli, men syndikatet har også et vidt udbredt netværk, som genererer millioner af euro i indtægter fra narkosmugling, kopivarer, affaldshåndtering og entreprenørarbejde.

Italiens politi pågriber central mafiaboss

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce