Italiens Letta lover statsbegravelse for Lampedusa-ofre


Italiens Letta lover statsbegravelse for Lampedusa-ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-kommissionsformand Barroso er chokeret og lover flere penge til Italiens håndtering af flygtninge.

Italiens premierminister, Enrico Letta, siger, at Italien vil holde en statsbegravelse for ofrene for sidste uges flygtningekatastrofe ud for middelhavsøen Lampedusa, hvor flere end 300 flygtninge frygtes at være omkommet undervejs til Europa.

- Der vil blive afholdt en statsbegravelse for ofrene, siger Letta på et pressemøde på selve middelhavsøen.

Desuden siger Letta på pressemødet onsdag efter at have besøgt Lampedusa sammen med EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, at flygtninge og indvandring kommer på dagsordenen på næste EU-topmøde senere i oktober.

Letta vil også gøre emnet til et tema for det italienske EU-formandskab i anden halvdel af 2014.

Den italienske premierminister besøgte øen sammen med EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström.

Begge EU-topfolk gav udtryk for chok og sorg efter at have set kister med ofre og mødt nogle af de overlevende fra sidste uges katastrofe.

- Billedet af flere hundrede kister vil aldrig forlade mig. Det er noget, jeg ikke kommer til at glemme. Kister med børn. En kiste med en mor med et nyfødt barn. Det er noget, der har chokeret og bedrøvet mig dybt.

- EU kan ikke acceptere, at tusindvis af mennesker dør langs de europæiske grænser, siger Barroso og lover yderligere 224 millioner kroner fra EU til at hjælpe Italien med at tage sig af flygtningene.

EU's indenrigskommissær, Cecilia Malmström, foreslår, at de ekstra penge kan bruges til at forbedre forholdene på Lampedusas overfyldte modtagecenter.

Kommissær Malmström gentager sit budskab fra et EU-indenrigsministermøde tirsdag i Luxembourg om, at der er brug for en nytænkning af den måde, EU håndterer flygtninge på.

- Vi er nødt til at ændre vores tilgang til migration. Den restriktive tilgang har nået sin grænse, siger Malmström, der håber, at for eksempel muligheden for at søge asyl endnu inden ankomsten til EU kan få færre til at begive sig ud på de livsfarlige rejser.

Indtil videre er ligene af 231 flygtninge bjærget efter skibsforliset ud for Lampedusa. Der menes at have været omkring 500 mennesker om bord i båden, men der er kun fundet omkring 150 overlevende.

Italiens Letta lover statsbegravelse for Lampedusa-ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce