Israelsk politi forbereder sig på dag med vrede


Israelsk politi forbereder sig på dag med vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Israel er sikkerheden stor, efter palæstinensere har opfordret til at rase mod Israel fredag.

Israelsk politi forbereder sig på uroligheder, efter at den palæstinensiske Hamas-bevægelse, der kontrollerer Gazastriben, torsdag opfordrede til en ny intifada (oprør red.) og "en dag med vrede" fredag.

Opfordringerne kommer, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, onsdag aften dansk tid meddelte, at han vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Det sker ved at flytte USA's israelske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Allerede torsdag affødte Trumps meddelelse reaktioner verden over, men fredag forventes der yderligere demonstrationer.

Der er dog ikke yderligere restriktioner end normalt for dem, der ønsker adgang til al- Aqsa - moskeen i Jerusalem denne fredag.

Her kunne man ellers forvente optøjer, men fredag formiddag er der ikke noget, der tyder på, at det sker.

Også den iranske ayatollah, Ahmad Khatami, som er tæt allieret med Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, har fredag opfordret til, at man "raser" mod Israel efter Trumps beslutning.

- Han (Trump red.) har bevist, at den eneste kur for Palæstinas problem er kun, kun en intifada, siger Khatami i Irans hovedstad, Therans, største moské.

Også den militante islamistiske bevægelse al-Qaeda har ifølge gruppens eget medie as-Sahab opfordret til hellig krig eller jihad efter Trumps beslutning. Det skriver nyhedsbureauet AP.

FN's Sikkerhedsråd mødes senere fredag til et krisemøde for at diskutere Trumps beslutning.

Jerusalem er ikke anerkendt som Israels hovedstad af det internationale samfund, og FN's generalsekretær, António Guterres, har da også allerede fordømt den amerikanske beslutning.

Hvorvidt de mange opfordringer til rasen mod Israel og USA fører til demonstrationer, bliver der holdt nøje øje med fredag.

Fredag formiddag er der blandt andet meldinger om protester i Istanbul, hvor tusindvis demonstrerer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Israelsk politi forbereder sig på dag med vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce