Israelsk general: Syrien bruger kemiske våben


Israelsk general: Syrien bruger kemiske våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syrien har brugt sarin - en lugtfri og farveløs nervegas, der kvæler ofrene - siger general i Israel.

Præsident Bashar al-Assad bruger kemiske våben mod oprørsstyrkerne i Syrien, siger en højtstående officer i den israelske hær.

- Assad anvender kemiske våben i Syrien, siger general Itai Brun, der er leder af forsknings- og analyse-afdelingen i den israelske hærs efterretningsvæsen.

Han har fremsat udtalelserne i et officielt tweed fra hæren og talte tirsdag om sagen ved en sikkerhedskonference i Tel Aviv.

Ifølge den israelske general skal Syrien have anvendt sarin - en lugtfri og farveløs nervegas, der kvæler ofrene. Han fortæller, at han har set fotografier, hvor der kommer skum ud af ofrenes munde, og hvor deres pupiller er krympet.

- Det er vores opfattelse, at regimet har anvendt dødelige kemiske våben mod oprørerne flere gange i de seneste måneder, siger generalen.

Det er ikke første gang, at der fremlægges beviser eller stærke indicier på, at regimet anvender kemiske våben.

Tidligere har blandt andet en anonym britisk kilde rapporteret om brug af kemiske våben i landet. Der var det dog ikke klart, hvem af parterne, der skulle have gjort det.

Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, var i Israel mandag, hvor han udtalte, at de amerikanske efterretningstjenester endnu ikke har har kunnet konstatere, hvorvidt regimet har brugt kemiske våben.

Pentagon har tidligere oplyst, at over 150 specialister siden sidste år har været udstationeret i Jordan for at følge udviklingen i landet. De skal først og fremmest sikre, at de kemiske våben ikke bliver spredt.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, fastslog tirsdag under et møde i Bruxelles, hvor han er samlet med Nato-landenes 28 udenrigsministre, at situationen er forværret i Syrien i årets første måneder.

- Situationen i Syrien er forværret, siden vi sidst mødtes i december. Vi er yderst bekymrede for brugen af missiler og den eventuelle brug af kemiske våben i landet.

Israelsk general: Syrien bruger kemiske våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce