Israels opposition tænker over tilbud

Israels opposition tænker over tilbud - Livni
Foto: POLFOTO/AP

Israels opposition tænker over tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Premierminister Benjamin Netanyahu har tilbudt den israelske oppositionsleder, Tzipi Livni, en plads i regeringen. Hun overvejer nu tilbuddet.

Den israelske oppositionsleder og tidligere udenrigsminister, Tzipi Livni, tænker over en invitation til at deltage i regeringen, selv om premierministeren tvivler på, at hun vil acceptere hans tilbud.

Premierminister Benjamin Netanyahu gør det på den anden side klart, at han har til formål at kapre medlemmer af Livnis parti, Kadima, selv om den midtsøgende oppositionsleder vælger ikke at deltage i regeringen.

"Jeg vil blive meget glad for at se hende som medlem, men jeg har ingen planer om at opgive forsøget på at udvide grundlaget for en koalition," citerer YNet News ham for at sige.

Israelske medier siger, at Netanyahu fra starten tvivlede på, at Livni ville acceptere tilbuddet, der vil give hende en stilling som minister uden portefølje.

I lukkede fora mere end antyder han, at hvis Livni afviser ham, så vil han arbejde på at splitte oppositionen, siger YNet.

Efter torsdagens møde med Netanyahu gav Livni udtryk for alvorlige forbehold og siger, at tilbuddet var et trick fra premierministerens side. "Det er et meget gennemskueligt mediespin," citerer Yediot Aharonot hende for at sige.

Men med adskillige kadimamedlemmers trusler om at gå over til regeringen, har Livni sat spørgsmålet på dagsordenen til en drøftelse med partiets ledere.

Netanyahus tilbud kommer på et tidspunkt, da Kadima er præget af intern splittelse, mens premierministeren på den anden side kæmper for at opretholde stabiliteten i sin regering.

Han gør det klart, at han ikke har til hensigt at føre lange forhandlinger, men fastholder, at tilbuddet er alvorligt ment.

Israels opposition tænker over tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce