Den israelske udenrigsminister på rundrejse i EU for at forklare politik over for palæstinenserne.
Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, besøger i næste uge en række europæiske lande, hvor han skal forsøge at skabe forståelse for sin regerings politiske kurs over for palæstinenserne.

Lieberman, der er leder et stærkt højreorienteret parti, besøger Italien, Frankrig, Tjekkiet og Tyskland, og der hersker en vis usikkerhed om, hvordan tonen vil være på de planlagte møder.

Israels mest solgte avis, Yedioth Ahronoth, citerede forud for Libermans rejse den italienske udenrigsminister, Franco Frattini, for at sige, at han indtrængende vil opfordre Lieberman til at "dæmpe tonen i sine erklæringer og handle i en samarbejdets ånd."

Rejser er Libermans debut som topdiplomat i udlandet, og han vil komme til at møde stærk kritik, da premierminister Benjamin Netanyahu har lagt afstand til visionen om oprettelsen af en palæstinensisk stat.

Liebermans Yisrael Beitenu parti blev det tredjestørste ved valget i Israel i februar, efter at det havde vakt stor opsigt ved at foreslå, at arabere i Israel skal love loyalitet mod staten, hvis de vil stemme eller deltage i det politiske liv.