Israel vil bygge mere i Østjerusalem


Israel vil bygge mere i Østjerusalem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Israel har ifølge israelsk tv sendt byggeriet af hundredvis af nye boliger til bosættere i det arabiske Østjerusalem i licitation.

Der skal bygges nye boliger til israelere i det arabiske Østjerusalem, mener Israels boligministerium.

Derfor har ministeriet sendt byggeriet af 692 nye boliger i tre israelske bosættelser i den annekterede bydel i udbud, meddeler den israelske tv-station Kanal 10.

Israel erobrede Østjerusalem under krigen i 1967 og har siden annekteret bydelen og erklæret det samlede Jerusalem for Israels hovedstad, en status, der ikke er internationalt anerkendt.

Palæstinenserne arbejder i de i øjeblikket stillestående fredsforhandlinger på at få Østjerusalem som hovedstad i en palæstinensisk stat, men Israel har bosat omkring 200.000 egne borgere i Østjerusalem, hvor de bor sammen med omkring 270.000 palæstinensere.

Netop bosættelser i Østjerusalem og på Vestbredden er noget af det, som palæstinenserne ser som den største hindring for en fredsløsning.

Den 16. november gav Israels regering tilladelse til, at der kan bygges yderligere 900 bosætterboliger i bosættelsen Gilo i Østjerusalem, hvilket førte til kritik fra Israels vigtigste allierede, USA.

Præsident Barack Obama og hans regering, der forsøger at få liv i fredsprocessen, har flere gange kritiseret israelske bosættelser i kraftige vendinger.

Israel vil bygge mere i Østjerusalem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce