Står det til palæstinenserne, kommer der ingen fredsforhandlinger med Israel. Det sker kun, hvis Israel holder op med at bygge nye bosættelser på Vestbredden.
Israel skal holde helt op med at bygge nye bosættelser i de palæstinensiske områder, hvis det vil have en fredsaftale med palæstinenserne.

Det siger palæstinensernes chefforhandler, Saeb Erekat.

- En genoptagelse af fredsforhandlingerne kræver, at der bliver sat stop for nye bosættelser på den besatte Vestbred, siger Erekat.

Erekat kræver også, at Israel lever fuldt og helt op til køreplanen for fred fra 2003, der opfodrer Israel til "at stoppe alle bosættelsesaktiviteter, herunder naturlig vækst og Jerusalem".

Fredsforhandlingerne mellem Israel og palæstinenserne brød sammen i december 2008.

Indtil videre er der ikke kommet nogen reaktion fra Israels regering.

Fredag opfordrede USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, israelerne og palæstinenserne til at genoptage fredsforhandlingerne "uden forhåndsbetingelser".

Clinton støtter palæstinensernes hovedmål om at skabe en palæstinensisk stat langs de grænser, der eksisterede før den israelsk-arabiske krig i 1967, der inkluderer det fortrinsvis arabiske Østjerusalem som deres hovedstad. Israel har annekteret Østjerusalem, hvilket det internationale samfund ikke har anerkendt.

Præsident Barack Obamas regerings forsøg på at genoplive fredsforhandlingerne har indtil videre ikke ført til noget, selv om USA har lagt stort pres på Israel, palæstinenserne og de arabiske lande.