Israel og FN-organ suspenderer aftale om asylsøgere

Hundredvis af afrikanske asylsøgere, der er kommet illegalt til Israel via Egypten, demonstrerer foran FN's flygtningeorgan i Tel Aviv mandag mod Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. Protesterne er vendt mod en plan om at sende omkring 16.250 flygtninge og migranter til Afrika.

Israel og FN-organ suspenderer aftale om asylsøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Israel ville løse problem med migranter, der skulle sendes til vestlige lande. Men aftale med FN er ophævet.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger i en erklæring mandag, at hans regering og FN's flygtningeorganisation, UNHCR, har suspenderet en plan om at sende omkring 16.250 flygtninge og migranter til Vesten.

- Jeg har besluttet at suspendere implementeringen af denne aftale og genoverveje grundlaget for den, skriver Netanyahu på sin Facebookprofil.

Han siger, at han har truffet denne beslutning efter kritik af aftalen.

Italien, Tyskland og Canada er nogle af de vestlige lande, som ifølge Netanyahu skulle tage imod flygtninge og migranterne.

De tre nævnte lande syntes dog ikke at være blevet orienteret om planen mandag, da den blev lanceret.

UNHCR sagde i en erklæring tidligere mandag, at en aftale var indgået med Israel, men der nævntes intet om, hvilke lande, der skulle taget tage imod flygtningene.

De fleste flygtningene kommer fra Sudan og Eritrea.

Flere end 37.000 afrikanere har længe udgjort et moralsk dilemma for Israel, som er et tilflugtssted for jøder, der tvinges på flugt.

Israel har haft en plan om at sende de 37.000 afrikanske flygtninge og migranter i Israel tilbage til Afrika. Blandt andet til Rwanda.

UNHCR har presset på for at få Israel til at genoverveje denne oprindelig plan. Det er blevet påpeget, at migranterne kan være i fare, hvis de bliver sendt tilbage til Afrika.

Israel og FN-organ suspenderer aftale om asylsøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce