Israel: Vi vender ikke tilbage til grænsen fra 67


Israel: Vi vender ikke tilbage til grænsen fra 67

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BARRIERE: Planen at flytte flere bosættere ud på Vestbredden
MELLEMØSTEN:Israels forsvarsminister, Shaul Mo-faz, fastslog i går, at de to store israelske bosættelser Maale Adumim og Gush Etzion-blokken kommer til at ligge på den israelske side af den omstridte barriere, som Israel er i gang med at opføre på den besatte Vestbred.

- Under alle omstændigheder kommer Maale Adumim og Gush Etzion til at ligge inden for sikkerhedshegnet. Vi vil ikke vende tilbage til 1967-linjerne, sagde Mofaz med henvisning til den grænse, der er internationalt anerkendt, og som var i funktion op til krigen i 1967, da Israel erobrede bl.a. Østjerusalem, Vestbredden og Gaza.

Samtidig sagde politiske kilder i Jerusalem, at regeringen har godkendt opførelsen af yderligere 600 boliger i Maale Adumim, der har ca. 30.000 indbyggere.

Maale Adumim er bygget lige uden for det arabiske Østjerusalem, mens de 15 bosættelser Gush Etzion ligger ved Betlehem. Ca. 12.000 israelere bor i disse bosættelser.

Israel siger, at barrieren skal bygges for at holde palæstinensiske terrorister ude af Israel, og regeringen har hidtil sagt, at barrieren kan fjernes igen ved en fredsløsning med palæstinenserne.

Omvendt har den palæstinensiske ledelse kritiseret, at Israel bygger barrieren på Vestbredden og ikke i Israel eller langs 1967-grænsen. Palæstinensiske ledere har sagt, at Israel med barrieren laver en ny grænse uden om forhandlingsprocessen.

I sidste måned sagde Den Internationale Domstol i Haag, at barrieren opført på palæstinensisk land er ulovlig og bør rives ned. Afgørelsen er ikke bindende for Israel, der også har valgt at ignorere den.

Ifølge køreplanen for fred, det fredsforslag, som EU, USA, FN og Rusland i de seneste år har forsøgt at få realiseret i konflikten, må de israelske bosættelser ikke udvides.

Sikkerhedskilder i Jerusalem siger også, at byggetilladelserne til de 600 boliger ikke bliver givet, før Israel har konsulteret med USA, Israels vigtigste allierede.

Palæstinenserne kritiserede i går de israelske planer.

- Dette er i total strid med køreplanen - og i total trods til USA's præsident, George Bush', visioner. Bosættelser og fred går ikke sammen, sagde Saeb Erekat, palæstinensisk forhandlingsminister.

Køreplanen, der bl.a. også kræver et stop for palæstinensisk vold, har trange kår og er blevet brudt af vold fra begge parter. (AFP)

Israel: Vi vender ikke tilbage til grænsen fra 67

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce