En ukendt stamme af Amazon-indianere, der har levet uden kontakt med omverdenen, er nu blevet fotograferet fra luften.

Første billeder af indianere

Organisationen Survival International har for første gang fotograferet en isoleret indianerstamme i den brasilianske regnskov nær grænsen til Peru. Der findes flere end 100 isolerede stammer rundt om i verden.
Amazon-indianere fra en af verdens sidste isolerede stammer er blevet fotograferet fra luften. De usædvanlige billeder viser dem skydeklare med bue og pil og malet med en klar rød farve.

Fotografierne af stammen, der er taget ved grænsen mellem Peru og Brasilien, er et sjældent bevis på, at sådanne isolerede og "uopdagede" stammer stadig findes.

Den brasilianske regering tog billederne for at bevise, at stammen eksisterer og for at hjælpe den med at beskytte de landområder, den lever på.

En brasiliansk embedsmand, der har deltaget i ekspeditionen siger, at mange af dem er i fare på grund af ulovlig træhugst.

- Det der sker i dette område er en kolossal forbrydelse mod den naturlige verden, stammerne, dyrelivet og er yderligere bevis på den fuldstændig irrationelle måde som vi, de "civiliserede," behandler verden, siger Jose Carlos Meirelles fra den brasilianske regerings departement for indianske anliggender. Citatet er gengivet i en pressemeddelelse fra gruppen International Overlevelse, som støtter stammefolk rundt om i verden.

Billederne, der blev taget under adskillige overflyvninger af et af de mest afsidesliggende områder i Amazon junglen, kan ses på International Overlevelses hjemmeside: www.survival-international.org.