Islandsk minister kæmper for nordiske lån


Islandsk minister kæmper for nordiske lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Islands finansminister vil sikre fortsættelsen af den låneaftale, som den hårdt trængte ønation har indgået med fire nordiske lande, heriblandt Danmark.

Den islandske finansminister, Steingrimur Sigfusson, flyver fredag til Oslo og København for at mødes med sin norske og sin danske kollega. Det oplyser en talsmand for den islandske regering til nyhedsbureauet Reuters.

- Han skal naturligvis orientere om den aktuelle situation og få deres reaktioner og selvfølgelig forsøge at overtale dem til at støtte planen om lån, siger talsmanden.

Da den islandske økonomi forrige år brød sammen, gik Danmark sammen med Sverige, Norge og Finland om at sikre Island adgang til et lån på, hvad der svarer til 15 milliarder danske kroner.

Den danske låneramme er på cirka 3,5 milliarder danske kroner, og Island har indtil videre lånt 600 millioner kroner af Danmark.

Om islændingene får adgang til at låne resten af beløbet i den danske låneramme, bliver der ifølge Finansministeriet ikke taget stilling til, før der er en endelig afklaring af situationen i Island.

En af betingelserne i låneaftalen er netop, at Island skal leve op til sine internationale forpligtelser.

Det islandske parlament, Altinget, træder sammen fredag for at finde vej ud af den dybe krise, som landet er havnet i, efter at landets præsident har nægtet at underskrive en lov om tilbagebetaling af bankgæld til Holland og Storbritannien.

Islandsk minister kæmper for nordiske lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce