Islands statsminister stemte i solskin


Islands statsminister stemte i solskin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af en vejrmelding, der lød på overskyet i Reykjavik, så strålede statsminister Jóhanna Sigurdardóttir om kap med solen, da hun stemte.

Islands statsminister, Jóhanna Sigurdardóttir, så rigtig tilfreds ud, da hun steg ud af sin sorte Honda på valgstedet Hagaskolen i den vestlige del af Reykjavik. Statsministeren gik alene gennem skolens gange hen til stemmelokalet. Et massivt opbud af islandske og udenlandske pressefolk fulgte med helt frem til valgbordet, hvor hun fik udleveret sin stemmeseddel.

Jóhanna Sigurdardóttir satte resolut sit kryds bag forhænget og var ude efter få sekunder. Hun dvælede heller ikke, da sedlen skulle stoppes i stemmeboksen, så fotograferne skulle være hurtige på udløseren.

På vej ud fra valglokalet kommenterede den socialdemokratiske statsminister valget og sagde sejrssikkert på islandsk:

- I dag har vi en enestående historisk lejlighed til at danne en venstreorienteret regering. Jeg vil hurtigst muligt indlede forhandlinger om optagelse i EU.

En finsk journalist bad om en kommentar på engelsk. Jóhanna Sigurdardóttir, der ikke har villet tale med udenlandske journalister, siden hun først i februar blev udpeget som statsminister for en overgangsregering, svarede:

- Ud over at arbejde hårdt på et medlemskab af EU, så har vi også en stor opgave med at få genrejst landets økonomi og at give folk grund til igen at have tillid til politikere.

Derpå hastede hun bort fra valgstedet og ud i den kølige, men solbeskinnede forårsdag. Alt tyder på et nyt politisk landskab i Island, når valghandlingen slutter klokken 22.00 lokal tid (24.00 dansk tid).

Koalitionen mellem Socialdemokraterne og Venstregrønne står ifølge de seneste meningsmålinger til at få 37 af de 63 pladser i det islandske folketing, Altinget.

Islands statsminister stemte i solskin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce