Islands præsidents veto skaber bekymring


Islands præsidents veto skaber bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens kreditvurderingsbureauerne Fitch og Standard and Poor's har nedgraderet Islands kreditværdighed, holder Moody's vejret og stiller sig afventende.

Det internationale kreditvurderingsbureau Moody's siger, at udsigterne for Islands økonomiske genrejsning er blevet vanskeliggjort af præsidentens veto mod den såkaldte Icesave-lov.

Loven er vedtaget af Altinget med et snævert flertal.

Den handler om, at Holland og Storbritannien i 2008, da Islands økonomi brød sammen, trådte til og betalte omkring 28 milliarder kroner i indlånsgaranti til 320.000 briter og hollændere, der pludselig mistede deres indeståender i den islandske netbank Icesave.

Selv om Moody's i modsætning til andre har valgt ikke at nedgradere Islands kreditværdighed, så siger Moody's Investors Service, at præsidentens beslutning "får usikre konsekvenser for kreditten og givetvis vil komplicere alle Islands kortsigtede planer for at komme ud af landets finansielle og økonomiske krise".

Beskeden fra Moody's kommer, efter at instituttet Finch tirsdag havde nedgraderet den islandske kreditværdighed, og onsdag gjorde Standard and Poor's det samme.

Standard and Poor's er bekymret for, at præsident Ólafur Ragnar Grímssons veto kan få konsekvenser for forbindelserne med Den Internationale Valutafond, IMF.

Hvis det gør, "så vil vi sænke vores vurderinger på Island med en til to trin inden for en måned", siger Standard and Poor's.

IMF siger, at beslutningen ikke vil påvirke valutafondets forbindelser med Island.

Islands præsidents veto skaber bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce