Island glad for positiv EU-vurdering


Island glad for positiv EU-vurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-Kommissionens relativt positive anbefaling af en indledning på optagelsesforhandlinger med Island glæder landets udenrigsminister.

Islands udenrigsminister, Össur Skarphedinsson, har vanskeligt ved at få armene ned. EU-Kommissionens anbefaling af at indlede optagelsesforhandlinger med Island glæder den varme EU-tilhænger.

- Jeg sætter pris på den tillid til Island, som EU-Kommissionen viser i denne afbalancerede, konstruktive og generelt set meget positive rapport, siger udenrigsminister Össur Skarphedinsson og fortsætter:

- Kommissionens rapport bekræfter, at Island opfylder Københavnskriterierne og er godt forberedt til optagelsesforhandlinger på grund af vores i forvejen dybe integration i EU.

Udenrigsministeren noterer sig også, at rapporten peger på mange af de problemer, som den nuværende islandske regering har taget initiativer til at løse som eksempelvis styrkelse af tilsynet med finansielle institutioner.

Kommissionens udtalelse er ifølge Össur Skarphedinsson et vigtigt skridt for Island på vejen mod EU. Han siger:

- Mit håb er, at EU's ministerråd i den nærmeste fremtid beslutter at indlede optagelsesforhandlinger med Island. Min regering vil gå ind i forhandlingerne med en stærk vilje til at finde løsninger til fælles bedste.

Mens Össur Skarphedinssons parti, det socialdemokratiske Samfylkingin, arbejder hårdt på et islandsk EU-medlemskab, så er det venstre-grønne koalitionsparti generelt modstander af projektet.

Endelig skal også det islandske folk tages i ed. Indtil finanskrisens ramte den islandske økonomi særlig hårdt, var et solidt flertal i landet imod EU-medlemskab, men siden efteråret 2008 er det blødt op. Men intet er givet.

Island glad for positiv EU-vurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce