Irland får egen tænkepause


Irland får egen tænkepause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's udenrigsministre maner til ro, men er samtidig i vildrede om Lissabontraktatens videre skæbne efter det irske nej. Danmark lægger sig på fransk-tysk linje.

Irlands udenrigsminister, Micheal Martin, købte sig i dag op til et års irsk tænkepause, men blokerer til gengæld ikke for, at andre lande kan gå videre med ratifikationen af Lissabontraktaten.

Det var et af resultaterne efter et EU-udenrigsministermøde i Luxembourg. Per Stig Møller (K) noterede med tilfredshed, at Lissabontraktaten ikke bliver genforhandlet.

- Det har jeg ikke fantasi til. Vi dropper ikke Lissabontraktaten, med mindre den ikke bliver ratificeret af de 27 lande. Så er den jo droppet, sagde den danske udenrigsminister.

Da Frankrig og Holland i 2005 stemte nej til Lissabontraktatens forgænger, EU-forfatningen, kom der en tænkepause. - Der er ikke nogen, der har efterlyst en tænkepause. Den har vi haft, og resultatet blev Lissabontraktaten. Det ville være katastrofalt, hvis Europa nu går i stå, sagde den danske udenrigsminister.

Både han og den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, forestiller sig nogle irske EU-forbehold, på linje med de danske efter 1992.

- Irerne har behov for tid og rum. Vi skal give dem tid og plads, sagde Per Stig Møller.

Irland får egen tænkepause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce