Irere fratager Aung San Suu Kyi frihedspris

Bystyret i Dublin har frataget Myanmars de facto leder, Aung San Suu Kyi, den frihedspris, hun fik i 2000, mens hun stadig var i husarrest under det daværende militærstyre.

Irere fratager Aung San Suu Kyi frihedspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undertrykkelse af rohingya-muslimer i Myanmar får bystyret i Dublin til at fratage Aung San Suu Kyi en pris.

Bystyret i den irske hovedstad, Dublin, har med overvældende flertal stemt for at tage byens frihedspris - Freedom of the City of Dublin - fra Myanmars leder, Aung San Suu Kyi.

59 medlemmer af bystyret stemte for, at prisen skulle trækkes tilbage, mens to var imod.

Suu Kyi, der i 1991 modtog Nobels fredspris for sin demokratiske modstand mod Myanmars daværende militærstyre, fik den irske frihedspris i 2000, skriver avisen Irish Times.

Gennem de seneste måneder har Suu Kyi og hendes regering været under voksende international kritik for Myanmars behandling af rohingyaerne.

I løbet af tre måneder flygtede over 620.000 rohingyaer fra Rakhine-provinsen i Myanmar og søgte sikkerhed i Bangladesh.

Mange af flygtningene kunne berette om drab, tortur, voldtægt og andre former for alvorlige overgreb, som Myanmars militær begik mod civile.

Afstemningen i bystyret i Dublin fandt sted onsdag aften.

Musikeren Bob Geldof modtog Dublins frihedspris i 2005. Men for nogle uger siden valgte at levere den tilbage med den begrundelse, at han ikke vil stå på samme liste som Suu Kyi.

Geldof ville ikke dele æren med "en der i bedste fald er blevet medskyldig i mord", siger han ifølge Irish Times.

Irere fratager Aung San Suu Kyi frihedspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce