Iransk præst vil henrette kritikere


Iransk præst vil henrette kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En repræsentant for Irans øverste leder siger, at oppositionens ledere er "fjender af Gud", som bør henrettes i henhold til landets sharia-lovgivning.

Oppositionens ledere er "fjender af Gud", som bør henrettes i henhold til landets sharia-lovgivning. Det siger en præst, der er repræsentant for ayatollah Ali Khamenei, Irans øverste leder.

Erklæringen fra præsten Abbas Vaez-Tabasi kommer på et tidspunkt, hvor titusinder af regeringens støtter er gået på gaden for at kræve oppositionsledere straffet for at have opildnet til uroligheder efter det omstridte præsidentvalg i juni, oplyser statslige medier.

- De, som står bag den nuværende splittelse i landet er "mohareb" (fjender af Gud, red.). Og loven er meget klar, hvad angår afstraffelse af en mohareb, hedder det i udtalelsen fra Khameneis repræsentant til det statslige tv.

I henhold til den islamiske sharia-lov er straffen for "mohareb" henrettelse.

Vaez-Tabasis udtalelser kommer to dage efter, at mindst otte mennesker blev dræbt under nye regeringsfjendtlige protester i Iran. Demonstranter nægter at anerkende det officielle resultat af valget, som ifølge myndighederne blev vundet af den ultrakonservative Mahmoud Ahmadinejad.

Mindst 20 ledende skikkelser fra oppositionen er blevet tilbageholdt anholdt siden søndag.

USA, EU og det meste af den vestlige verden har fordømt de iranske myndigheders brutale fremfærd mod demonstranter og regeringsmodstandere.

Iransk præst vil henrette kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce