Iransk politiker er ikke flygtet siger søn


Iransk politiker er ikke flygtet siger søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regimet hævder, at Mir Hossein Mousavi og Mahdi Karroubi er flygtet, men det afvises af familiemedlem. Hundredtusinder demonstrerer mod oppositionen.

Irans to mest prominente oppositionspolitikere, Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi, er flygtet fra Teheran, oplyser det iranske nyhedsbureau, IRNA.

- To af de ledere, der har anstiftet til oprør, forlod Teheran med retning mod det nordlige Iran, efter at de erfarede, at folk i stigende grad er vrede og kræver dem straffet, hedder det.

Karroubis søn afviste kort efter, at hans far skulle være flygtet.

- Nogen forsøger at skabe et klima af frygt og terror... ved at sprede informationer om (min fars) anholdelse og eksil for at lægge pres på ham, siger sønnen til Karroubis hjemmeside.

En anden hjemmeside for oppositionen, Rahesabz, vil vide, at de to oppositionsledere er blevet pågrebet af revolutionsgarden i byen Kelar-Abad for angiveligt at beskytte dem mod folkets vrede.

Oplysningerne kommer, efter at flere hundredetusinde regeringstilhængere onsdag gik på gaden for at råbe slagord mod oppositionen.

En fremtrædende ayatollah, Ahmad Alamolhoda, sagde under en demonstration i Teheran, at Mousavi og Karroubi er "fjender af Gud" og dermed hjemfalden til dødsstraf.

Præsident Mahmoud Ahmadinejads regering sagde, at de to politikere tjener zionister og dermed er en trussel mod nationens sikkerhed.

Mousavi og Karroubi har siden præsidentvalget i sommer beskyldt regimet for valgsvindel.

Iransk politiker er ikke flygtet siger søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce