Iran er på ny ramme om sammenstød


Iran er på ny ramme om sammenstød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et følelsesladet religiøst ritual har i Iran udviklet sig til nye sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og oppositionstilhængere i Iran, siger oppositionen.

Iranske sikkerhedsstyrker bevæbnet med knipler og tåregas har udkæmpet gadekampe med medlemmer af oppositionen flere steder i Irans hovedstad, Teheran. Det skriver en reformvenlig iransk hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden Jaras har sikkerhedsstyrkerne affyret tåregas mod demonstranterne, der benyttede et følelsesladet shiamuslimsk religiøst ritual til at genoplive de regeringsfjendtlige demonstrationer.

Jaras skriver, at sikkerhedsstyrkerne også affyrede advarselsskud i luften og angreb en bygning, der huser det iranske nyhedsbureau ISNA, hvor nogle oppositionstilhængere havde søgt tilflugt.

Hvis sammenstødene bekræftes af uafhængige kilder understreger volden i forbindelse med en større religiøs helligdag den eskalerende spænding i Den Islamiske Republik Iran, seks måneder efter at et omstridt præsidentvalg udløste de største regeringsfjendtlige demonstrationer i 30 år.

Trods snesevis af anholdelser og skærpet sikkerhed har der gentagne gange været demonstrationer i Iran siden præsidentvalget i juni, hvor præsident Mahmoud Ahmadinejad ifølge oppositionen blev genvalgt ved svindel.

De forskellige oplysninger fra Teheran lørdag kan ikke bekræftes af uafhængige kilder, da udenlandske medier har forbud mod at rapportere direkte fra demonstrationer i Iran.

Spændingen er steget, efter at en af Irans mest åbenmundede systemkritikere storayatollah Hossein Ali Montazeri døde i en alder af 87 år for en uge siden.

Iran er på ny ramme om sammenstød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce