Iran beskylder Vesten for terrorstøtte


Iran beskylder Vesten for terrorstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iran siger, at vestlige lande hjælper den sunnimuslimske iranske oprørsgruppe Jundollah. Gruppens leder var på en amerikansk base kort før, han blev anholdt.

Lande i Vesten hjælper og støtter den sunnimuslimske oprørsgruppe Jundollah i Iran. Det siger den iranske efterretningsminister, Heidar Moslehi.

Han hævder, at Jundollahs leder, Abdolmalek Rigi, besøgte en amerikansk base, kort før han blev anholdt af iranske agenter.

- Abdolmalek Rigi besøgte en amerikansk militærbase 24 timer før, han blev anholdt. Han har også rejst i flere europæiske lande før sin anholdelse, siger Heidar Moslehi.

Han føjer til, at USA har udstedt et pas og identifikationspapirer til Abdolmalek Rigi, før denne rejste til Pakistan.

Udtalelserne kommer kort efter, at Abdolmalek Rigi blev anholdt af Irans efterretningsvæsen. Ifølge den iranske indenrigsminister, Mustafa Mohammad-Najar, blev Rigi anholdt i Pakistan af iranske agenter og derefter transporteret til Iran. Hvornår er ikke oplyst.

Oprørsgruppen Jundollah anklages for at stå bag en række forbrydelser i den sydøstlige iranske provins Sistan-Baluchistan. Gruppen beskyldes for at stå bag narko-kriminalitet, gidseltagninger og en række bombeaktioner i provinsen, der grænser op til Pakistan.

Regeringen i Teheran anser Abdolmalek Rigi for at være landets værste terrorist og har længe forsøgt at tage ham til fange.

Rigi og Jundollah siger selv, at de kæmper for bedre forhold for sunnimuslimer i Iran, der domineres af shiamuslimer.

Iran beskylder Vesten for terrorstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce