Iran afviser kritik på menneskeretsområdet


Iran afviser kritik på menneskeretsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iran afviser FN-kritik af, at landet træder menneskerettighederne under fode. Kritikken er politisk motiveret, mener iranerne.

Den iranske regering har undertrykt protester fra millioner af mennesker siden det omstridte præsidentvalg i juni sidste år, gennemført uretfærdige retssager og indført stadig flere indskrænkninger af blandt andet ytringsfriheden.

Det er noget af kritikken fra FN's Menneskerettighedsråd, der mandag evaluerede menneskerettighedssituationen i Iran.

Frankrigs FN-ambassadør i Genève, Jean-Baptiste Mattei, siger, at Irans regering står bag "blodig undertrykkelse af det iranske folk", og at menneskerettighedssituationen i Iran "er blevet alvorligt forværret i de seneste otte måneder".

Iran forsvarer sig mod kritikken og siger, at myndighederne fuldt ud respekterer menneskerettighederne.

Den iranske udsending, Mohammad Javad Larijani, mener, at den internationale kritik kun "er et politisk værktøj til at lægge yderligere pres på os og fremme visse skjulte politiske motiver".

USA og andre frygter, at Iran er i færd med at udvikle atomvåben og vil skærpe sanktionerne over for landet.

Amnesty International mener, at Iran selv tegner et "groft fordrejet" billede af situationen i landet i den rapport, som den iranske regering har indgivet til FN's Menneskerettighedsråd.

- De iranske myndigheder har enten mistet kontakten med virkeligheden eller har ikke viljen til at erkende det, siger Hassiba Hadj Sahraoui, der er vicedirektør for organisationens Mellemøst- og Nordafrikakontor.

- I regeringens rapport ser det ud som om, at der ikke er en menneskerettighedskrise, kun politisk motiveret kritik, tilføjer han.

Iran afviser kritik på menneskeretsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce