Iran: USA og Israel står bag uroligheder


Iran: USA og Israel står bag uroligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad hævder, at weekendens voldsomme demonstrationerne mod præstestyret var støttet af USA og Israel.

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, siger, at de demonstrationer, som reformbevægelsen i weekenden gennemførte i Teheran og andre iranske storbyer, var "kvalmende maskerader" støttet af udlandet.

- Den iranske nation har set en masse af sådanne maskerader. En maskerade beordret af zionisterne og amerikanerne, siger Ahmadinejad til Irans officielle nyhedsbureau Irna.

Alene i hovedstaden Teheran har 15 mennesker mistet livet ved urolighederne og demonstrationerne rettet mod det iranske præstestyre og Ahmadinejad.

Iranske sikkerhedsstyrker har slået hårdt ned på demonstranterne, der kommer fra en stadig mere selvsikker reformbevægelse.

Ifølge reformvenlige hjemmesider på internettet har iranske sikkerhedsstyrkerne blandt andet dræbte en nevø til oppositionslederen Mirhossein Mousavi.

Det forlyder desuden, at oppositionspolitikeren Ebrahim Yazdi er tilbageholdt. Yazdi er leder af den forbudte Frihedsbevægelse. Han var udenrigsminister i den første iranske regering efter den islamiske revolution i 1979.

USA's præsident, Barack Obama, fordømte mandag det iranske præstestyres fremfærd mod demonstranterne.

- USA slutter sig til det internationale samfund i stærk fordømmelse af den voldelige og uretfærdige undertrykkelse af uskyldige iranske borgere. Iranske lederes beslutning om at styre gennem frygt og tyranni kommer ikke til at lykkes, siger Obama.

Også EU og den danske udenrigsminister Per Stig Møller har fordømt overgrebene mod demonstranter.

Iran: USA og Israel står bag uroligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce