Irakiske gidseltagere går efter diplomater og direktører


Irakiske gidseltagere går efter diplomater og direktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR:Gidseltagerne i Irak har længe bortført chauffører og dårligt beskyttede udlændinge. Nu bliver også velbeskyttede diplomater bortført
IRAK:Egypten arbejdede i går på højtryk for at få frigivet en højtstående egyptisk diplomat, der blev bortført, da han forlod en moske i Bagdad efter fredagsbønnen.

Egypteren Mohamed Mamdouh Kotb er den første diplomat, der er blevet bortført under den bølge af gidseltagninger, der længe har plaget Irak.

Bortførelsen af en velbeskyttet diplomat ved et sted med mange mennesker viser ifølge iagttagere, at gidseltagerne er blevet langt mere sofistikerede. De seneste gidseltagninger af udlændinge er mest gået ud over lastbilchauffører.

Egyptiske embedsmænd sagde, at de forsøgte at komme i kontakt med bortførerne, men i går eftermiddag var det tilsyneladende endnu ikke lykkedes at finde ud af, hvem der tilbageholder diplomaten.

I går blev chefen for et statsejet, irakisk entreprenørselskab også bortført i den irakiske hovedstad. Det skete, da han var på vej til arbejde.

- Han blev bortført på vej til arbejde i morges, sagde talsmanden for indenrigsministeriet i Bagdad, Sabah Kadhim.

Den bortførte er Raad Adnan, chef for Al-Mansour Contracting Co.

Det var i går uklart, hvad Adnans gidseltagere kræver for at løslade ham.

Politiske bortførelser

Bortførelse af irakere er et brutalt fænomen, der siden afslutningen på Irak-krigen sidste år har givet store problemer for tusindvis af irakere. Ofte er det løsepenge, der skal til for at sætte de irakiske gidsler fri.

Men de gidseltagere, der har taget udlændinge, kræver politiske indrømmelser. Syv udenlandske lastbilchauffører sidder fortsat som gidsler i landet og venter på en løsning. Gidseltagerne har truet med at dræbe dem, medmindre deres kuwaitiske arbejdsgiver holder op med at arbejde i Irak.

Det drejer sig om tre indere, tre kenyanere og en egypter, og gidseltagerne kræver også, at de tre lande trækker deres statsborgere ud af Irak.

Arbejdsgiveren, transportfirmaet KGL, har erklæret, at det vil gøre alt, hvad der er muligt, for at få gidslerne løst, og både den indiske, kenyanske og egyptiske regering har sagt, at de gør alt, hvad de kan, for at få løst krisen.

Gidseltagerne har truet med at dræbe et gidsel hver 72. time, medmindre kravene opfyldes. Fredag forlængede gidseltagerne imidlertid fristen for igangsætning af den dystre nedtælling med 48 timer.

Irakiske gidseltagere går efter diplomater og direktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce