Irakisk provinsvalg koster tre mennesker livet


Irakisk provinsvalg koster tre mennesker livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre irakere blev dræbt lørdag, da irakerne for første gang i 10 år selv skulle stå for sikkerhed ved et valg.

Sikkerheden var ekstra høj ved valgstederne, da irakerne lørdag skulle sætte kryds ved provinsvalget.

Alligevel blev tre mennesker dræbt i løbet af valgdagen, der blev præget af fire bomber og adskillige granater.

Dødstallet var dog frygtet endnu højere, efter at uroen op til valget de seneste seks dage i gennemsnit har kostet 20 mennesker livet hver dag.

Ud over angrebene, lykkedes det nogle mænd iført politiuniformer at trænge ind på et valgsted i den nordlige by Baquba og brænde en masse stemmesedler af, før de slap væk fra stedet igen.

Ifølge de første oplysninger valgte 51 procent af de stemmeberettigede at sætte kryds ved en politiker. De kunne vælge mellem 8000 kandidater, der kæmpede om i alt 378 sæder i en række forskellige provinser.

- Enhver iraker, der har stemt, siger til fjenderne af det politiske system, at vi ikke giver op, siger den irakiske premierminister, Nuri al-Maliki.

Provinspolitikerne er ansvarlige for at udnævne guvernører, der står for den lokale administration og økonomi.

Men der er blevet sået tvivl om troværdigheden ved valget. 14 kandidater er blevet dræbt op til valget, og i seks ud af de i alt 18 provinser er der slet ikke blevet afholdt valg.

For to af provinserne var årsagen, at myndighederne ikke kunne garantere for sikkerheden, mens de fire sidste provinser måtte opgive valget på grund af politiske uenigheder.

- Et valg løser ikke alle problemer i Irak, men ingen af landets problemer kan løses uden valg, siger FN's specielle udsending i Irak, Martin Kobler, der overværede valget fra et valgsted i hovedstaden Bagdad.

Irakisk provinsvalg koster tre mennesker livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce