Internationale ledere fordømmer Boston-bomber

Der er mange hårdt sårede blandt de 150 kvæste i Boston.
Foto: Ken McGagh/AP/POLFOTO

Internationale ledere fordømmer Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrig og Italien udtrykker solidaritet med USA. Monti kalder bombeangreb for en fej og foragtelig handling.

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at "Frankrig har fuldstændig solidaritet med de amerikanske myndigheder og den amerikanske befolkning" efter de blodige bombeanslag ved Boston Maraton.

I en erklæring giver Hollande udtryk for "meget stærke følelser efter eksplosionerne, som ramte Boston" og dræbte tre og sårede over 100.

- Under tragiske omstændigheder kondolerer statsoverhovedet ofrenes familier og udtrykker fuldstændig solidaritet med de amerikanske myndigheder og den amerikanske befolkning, hedder det i et brev fra Elysée-palæet i Paris.

EU's præsident, Herman Van Rompuy, "fordømmer den forfærdelige handling, som blev udført i Boston, og beklager dybt angrebet på uskyldige.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer også angrebet, som han kalder "en begivenhed, som er berømt for at bringe folke fra forskellige steder i verden sammen i en sportslig og harmonisk ånd."

Over 26.000 løbere fra snesevis af forskellige lande deltog i maratonløbet.

Den italienske premierminister, Mario Monti, siger, at han i et brev til præsident Barack Obama fordømmer bomberne.

- Jeg er sikker på, at selv i denne smertelige situation, så vil Amerika vide, hvordan det skal reagere ved bekræfte de fundamentale værdier i landets store civilisation, siger den italienske premierminister, som kalder bomberne for "en fej, voldelig handling, som udløser foragt og efterlader os alle chokeret med dens lidelser og skræk."

Nato's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, udtrykker også sin "dybeste medfølelse med de dræbtes familier og pårørende."

- Jeg ønsker fuld helbredelse for dem, som blev såret, og jeg er dybt rystet over eksplosionerne ved "Boston Marathon." Mine tanker er hos Bostons indbyggere og alle amerikanere, skriver han.

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, fordømmer i en erklæring, hvad han kalder "terrorangrebet."

- Efter at have lidt under sådanne terrorangreb og civile tab i årevis, forstår vores befolkning bedre smerten og lidelsen, siger han.

Internationale ledere fordømmer Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce