Indonesisk præst føler sig anklaget af USA


Indonesisk præst føler sig anklaget af USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den yderliggående indonesiske præst, der har siddet fængslet for Bali-bomben, risikerer fængsel på livstid.

Den rabiate indonesiske præst Abu Bakar Bashir erklærede sig onsdag i en retssag ikke-skyldig i anklager for terrorisme. Han beskylder USA og liberale muslimer for at ville have ham sat fast.

Den 72-årige præst er blevet anklaget for at give over 62.000 dollar i støtte til en al-Qaeda-relateret terrorgruppe i Aceh-provinsen. Gruppen er afsløret i at være i færd med at planlægge angreb i Indonesien.

Anklagemyndigheden kræver ham idømt livstidsstraf.

I et formelt svar på tiltalen, der blev fremlagt i retten i sidste uge, siger den stridbare præst, at enhver terroranklage mod de militante i Aceh er en sammensværgelse, som er iværksat af fjender af islam.

- Anklagerne må indse, at alle retssager, som dømmer og straffer de hellige krigere i Aceh, er manipulationer fra folk, som ikke følger islamisk lov, men hjælper med at opfylde det tyranniske USA og dets kammeraters behov, sagde han.

Bashir betragtes som de militante sydøstasiaters åndelige leder, men han afviser enhver forbindelse til og rolle i terroraktiviteter.

- Bare fordi min retorik betegnes som værende farlig, så kan den amerikanske tyran og dets kammeraters drøm om en fængselsstraf på livstid blive en realitet, siger han.

Han afviser alle anklager om, at hans yderliggående organisation, Jemaah Ansharut Tauhid (JAT), står i spidsen for terroraktiviteter.

Den skæggede præst erkender, at han indsamlede penge til medlemmer af JAT-samfundet, men ikke til at betale for våben og militærtræning, som anklagemyndigheden hævder.

Hundredvis af Bashirs rabiate tilhængere råbte "Allahu akbar" (Gud er stor red.) uden for retsbygningen.

Bashir har siddet varetægtsfængslet i næsten 26 måneder, mistænkt for at stå bag bombeangrebene på Bali i 2002. Her blev flere end 200 mennesker dræbt, heriblandt tre danske kvinder. Han blev løsladt i 2006, efter at sigtelsen blev frafaldet.

Indonesisk præst føler sig anklaget af USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce