Ikke flere pusterum for Tamilske Tigre


Ikke flere pusterum for Tamilske Tigre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ikke flere pauser i angrebene på De Tamilske Tigre i det nordøstlige Sri Lanka, bebuder regeringshæren. Det Hvide Hus opfordrer til våbenhvile.

Der bliver ikke flere pusterum til oprørsgruppen De Tamilske Tigre, som i øjeblikket står omringet på et lille landområde i landets nordøstlige del. Det siger brigadegeneral i den srilankanske hær Shavendra Silva til tv-stationen BBC.

Hæren vil ikke holde pauser i angrebene, og den eneste måde, civile kan komme af området på, er, hvis hæren undsætter dem, siger han.

De Tamilske Tigre har i 26 år kæmpet for en tamilsk stat, men en heftig offensiv fra regeringshærens side har tvunget bevægelsen i knæ. Til det internationale samfunds store bekymring er der imidlertid omkring 50.000 mennesker fanget sammen med tigrene.

Regeringen siger, at 100.000 mennesker allerede er sluppet ud, men der meldes om meget ringe tilstande for de tilbageblevne. Ifølge et FN-dokument er 6500 civile allerede blevet dræbt, mens 14.000 er såret.

FN's Sikkerhedsråd opfordrede i går Sri Lanka til at samarbejde med en humanitær FN-delegation, der ønsker at besøge konfliktzonen.

- Medlemmerne af Sikkerhedsrådet opfordrer Sri Lankas regering til at yde den nødvendige støtte til FN-delegationen og tillade FN og ICRC (Den Internationale Røde Kors Komité, red.) adgang til alle de steder, hvor internt fordrevne registreres, lyder det fra Sikkerhedsrådet.

Det Hvide Hus kom fredag med sin første officielle reaktion på den øjeblikkelige konflikt, da der i en erklæring fra præsidentboligen blev opfordret til våbenhvile og til at bringe civile i sikkerhed.

Ikke flere pusterum for Tamilske Tigre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce