Strauss-Kahn tvang stuepige til oralsex, siger anklager. Han skal forblive fængslet indtil i hvert fald fredag
Dominique Strauss-Kahn, chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), skal foreløbig blive bag tremmer.

Det besluttede en dommer i New York mandag efter, at IMF-chefen forleden blev anholdt og sigtet for seksuelle overgreb på en stuepige på et luksuriøst Manhattan-hotel.

Under massiv bevågenhed, ydmyget og med daglange skægstubbe mødte Strauss-Kahn op foran dommeren, der sendte ham tilbage til den fængselscelle, han har opholdt sig i siden lørdag.

Dommer Melissa Jackson gav anklagemyndigheden ret i, at der er fare for, at Strauss-Kahn vil flygte, hvis han løslades.

Derfor må den 62-årige franskmand tilbage til en celle i New York i det mindste frem til på fredag, hvor der er et nyt retsmøde i sagen.

Anklagemyndigheden lagde vægt på, at Strauss-Kahn nærmest flygtede fra luksushotellet Sofitel på Manhattan og ud til New Yorks John F. Kennedy-lufthavn efter det påståede voldtægtsforsøg.

Her blev han anholdt om bord på et Air France-fly, få minutter inden det skulle lette med kurs mod Frankrig.

USA og Frankrig har ingen udleveringsaftale med hinanden, og derfor afslog dommer Jackson at løslade IMF-chefen til trods for et tilbud om, at han ville stille en kaution på en million dollar.

Ved retsmødet hævdede anklagemyndigheden, at Strauss-Kahn lørdag havde forsøgt at voldtage den 32-årige stuepige. Da dette ikke lykkedes, tvang IMF-chefen ifølge anklageren stuepigen til oralsex.

Anklageren påpegede, at en løsladelse af Strauss-Kahn mod kaution antageligt ville føre til, at han ville flygte fra USA.

- Han har et omfattende netværk over hele verden, og vil antageligt benytte sig af dette, fastslog anklageren.

Inden IMF-chefen kom for retten i New York kom det samtidig frem, at den franske forfatter og journalist Tristane Banon vil sagsøge Dominique Strauss-Kahn for i 2002 at have sexoverfaldet hende.

Den 31-årige Tristane Banon har tidligere fortalt offentligheden om sin beskyldning mod Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn blev før sexskandalen eksploderede betragtet som de franske socialisters mest sandsynlige kandidat på posten som Frankrigs præsident. Præsidentvalget finder sted til april næste år.

Mere om emnet

Se alle
Strauss-Kahn møder stuepige under høring

Strauss-Kahn møder stuepige under høring

Strauss-Kahn lukker sexsag med stuepige

Politi dropper anklage mod Strauss-Kahn