Hundreder holder anti-Thatcher-fest i London


Hundreder holder anti-Thatcher-fest i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thatcher var en frygtelig kvinde, mener en af de mange, der deltog i en fejring af jernladyens død i London.

Hundredvis af Margaret Thatchers modstandere fyldte lørdag Londons Trafalgar Square i en regnvåd fejring af den forhenværende britiske premierministers død tidligere på ugen.

Minearbejdere, der tog del i den årelange strejke mod jernladyens regering i 1980'erne, sluttede sig sammen med venstreorienterede aktivister for at skåle på den tidligere konservative leders bortgang.

En Thatcher-dukke blev båret gennem menneskemængden, mens politiet holdt et skarpt øje med begivenhederne.

Forinden var der varslet mulige uroligheder, fordi der i løbet af ugen har været ballade flere steder i forbindelse med fejringer af dødsfaldet mandag.

Lørdagens fest havde dog mere karakter af et karneval end et oprør med folk fra alle aldersgrupper - mange formentlig født efter Thatcher trådte tilbage i 1990 - der dansede og spillede tamburin.

Der var ganske få isolerede slagsmål med politifolk, og ni personer blev anholdt. Fem af dem for at være fulde og larmende, lyder det fra en talsmand for Scotland Yard.

David Douglass, en tidligere minearbejder var til stede, fordi Thatcher var en "frygtelig kvinde", siger han.

- Vi er rasende over det indtryk, der bliver givet på tv om, at hele landet er i sorg.

Aktivisten Sigrid Holmwood kom velforberedt med en paraply med ordene "ding dong" påskrevet. Ordene henviser til sangen "Ding Dong! The Witch is Dead" fra musicalen "Troldmanden fra Oz", der har fået nyt liv efter Thatchers død.

- Jeg kom her i dag, jeg vil ikke sige for at fejre, men for at protestere mod de millioner af offentlige midler, der bliver brugt på hendes begravelse, mens besparelser rammer syge og handicappede, lyder det.

Flere af deltagerne i festen siger, at de planlægger at demonstrere ved Thatchers begravelse onsdag ved at vende ryggen til kisten.

Hundreder holder anti-Thatcher-fest i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce