"Hundedreng" fundet i Sibirien


"Hundedreng" fundet i Sibirien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUSLAND:En Mowgli-lignende dreng, som synes at være blevet opfostret af hunde, siden han var tre måneder gammel, er blevet fundet i et fjerntliggende område i Sibirien syv år, efter at han blev forladt af sine forældre.

Andrej Tolstyk, i dag syv år gammel, blev opdaget af en socialarbejder, der undrede sig over, at drengen ikke var blevet indskrevet i en lokal skole i den sibiriske Altaj-region, skriver den britiske avis The Independent.

Efter så længe at have været afskåret fra menneskelig kontakt kunne Andrej ikke tale og havde tilegnet sig en dyrelignende adfærd såsom at gå på alle fire, bide mennesker og snuse til sin mad inden han spiste den.

Andrej havde, ligesom Rudyard Kiplings fiktive Mowgli-figur i "Junglebogen", tilbragt næsten hele sin barndom sammen med dyr. Ifølge den lokale presse havde lokalbefolkningen glemt hans eksistens. Hans mor forlod hjemmet, da han var tre måneder gammel, og overlod Andrej til hans alkoholiserede, invalide far, som også synes at have forladt drengen kort efter.

Landsbyen Bespalovskoja, hvor familien boede, er så tyndt befolket og familiens hus så afsidesliggende, at for-ældrenes manglende tilstedeværelse ikke blev bemærket, skriver The Independent. I stedet knyttede drengen sig angiveligt til familiens vagthund, der på en eller anden måde hjalp ham til at overleve.

Andrej, der i den russiske presse er kendt som "hunde-drengen", er i dag blevet indskrevet på en institution for forældreløse børn i en nærliggende by.

Personalet på børnehjemmet siger til det russiske nyhedsbureau RIA-Novosti, at Andrej i begyndelsen var bange for andre mennesker og opførte sig aggressivt.

"Vild"

Det var imidlertid muligt at kommunikere med ham ved hjælp af tegnsprog. To uger efter ankomsten til hjemmet begyndte Andrej at gå oprejst, og han har siden lært at spise med en ske, rede sin seng og lege med en bold.

De andre forældreløse børn angives at være forbeholdne over for drengen, som de kalder "vild", men Andrej siges at have knyttet venskab med en lille pige, som han kommunikerer med ved hjælp af tegn-sprog.

Læger, børnelæger og psykologer er i færd med at vurdere, hvorvidt det vil være muligt helt at lære Andrej almindelig, menneskelig adfærd. Hvis dette er muligt, vil han blive overflyttet til et andet børnehjem. Hvis ikke, vil han blive sendt til en specialkostskole.

Russisk politi efterlyser Andrejs forældre, som antageligt vil blive anklaget for forsømmelighed og for at have udsat drengen for unødig fare. (ritzau)

"Hundedreng" fundet i Sibirien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce