Hollandsk diplomat gennembanket i Moskva


Hollandsk diplomat gennembanket i Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukendte gerningsmænd overfaldt diplomat i Moskva en uge efter omstridt politiaktion i Haag.

En hollandsk diplomat er blevet overfaldet og tærsket i sin lejlighed i Moskva af ukendte gerningsmænd - en uge efter at Rusland har klaget over, at en russisk diplomat blev angrebet i sit hjem i Holland, oplyser det hollandske udenrigsministerium.

Ministeriet siger, at det vil udbede sig en forklaring om episoden fra Rusland, og sagen forværrer det i forvejen spændte forhold mellem de to lande.

Den hollandske diplomat siger, at overfaldsmændene trængte ind i hans lejlighed og sårede ham og skrev på hans vægge, at han er homoseksuel.

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, kalder episoden "meget alvorlig."

Hollands udenrigsministerium har fremsat en officiel undskyldning til Moskva for tilbageholdelsen af en russisk diplomat i Haag, selv om hollandske medier har rapporteret, at diplomaten var stærkt beruset og var til fare for sine egne børn.

Ifølge en russisk udlægning stormede camouflage-uniformerede politimænd Dmitrijs Borodins lejlighed og bankede ham foran hans børn.

Forholdet mellem Holland og Rusland blev kastet ud i krise, da hollænderne rejste en voldgiftssag mod Rusland for at få frigivet 30 Greenpeace-aktivister og organisationens hollandsk indregistrerede skib Arctic Sunrise, der er beslaglagt af de russiske myndigheder.

Danskeren Anne Mie Roer Jensen er blandt de tiltalte Greenpeace-aktivister.

Hollandsk diplomat gennembanket i Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce