Holland vil bruge kropsskannere på USA-fly


Holland vil bruge kropsskannere på USA-fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holland undersøger nu, om det kan lade sig gøre at bruge kropsskannere på alle flypassagerer, der rejser til USA fra landets lufthavne.

Hollands justitsminister siger tirsdag, at landet nu vil bruge såkaldte kropsskannere på alle flypassagerer, der rejser til USA. Beslutningen kommer efter, at det lykkedes en 23-årig nigerianer at smugle en sprængstof om bord på et fly fra Amsterdam, som skulle til Detroit.

- Vi vil nu bruge kropsskannere som en standardforanstaltning på alle flyvninger til USA, siger den hollandske justitsminister, Hirsch Ballin.

Nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab havde angiveligt sprængstof på sig, da han gik om bord på Northwest Airlines-flyet i Amsterdams Schiphol-lufthavn.

Ballin, der tirsdag talte med USA's minister for National Sikkerhed, Janet Napolitano, afviser, at der skulle være begået nogen fejl af de hollandske myndigheder i forbindelse med sikkerhedstjekket af Abdulmutallab.

- I forhold til hvad vi ved i dag, så er der ikke begået nogen fejl for vores part, siger justitsministeren og tilføjer: "Proceduren blev gennemført i overensstemmelse med reglerne."

Ballin siger dog, at myndigheder ikke havde det rette sikkerhedsudstyr til at fange nigerianeren.

- Den nigerianske mistænkte havde noget på sig som ikke kunne opfanges af metaldetektorerne, og derfor synes jeg, at det er vigtigt undersøge, om det er muligt at bruge kropsskannere, siger Ballin.

En kropsskanner laver en tredimensionel model af passagerne og gør det muligt at se gennem tøj. Et pulverstof, som det Abdulmutallab havde på sig, ville blive opfanget af en kropsskanner. Schiphol har i over et år eksperimenteret med den avancerede scannertype.

Holland vil bruge kropsskannere på USA-fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce