Holland undskylder for afhøring af russisk diplomat


Holland undskylder for afhøring af russisk diplomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den russiske diplomats immunitet blev krænket, erkender udenrigsministeriet i Haag.

Hollands udenrigsminister fremsatte onsdag en officiel undskyldning til Moskva for tilbageholdelsen af en russisk diplomat i Haag.

- Hans diplomatiske immunitet blev krænket, siger udenrigsminister Frans Timmermans.

Undskyldningen er baseret på de informationer, som det hollandske politiet har givet til det hollandske ministerium.

- Der er sket et brud på Wien-konventionen. På den baggrund undskylder Holland over for Rusland, siger en talsmand for ministeriet.

Men det hollandske ministerium tilføjer, at politiet i Haag handlede ud fra professionel ansvarlighed, da diplomaten Dmitrij Borodin blev tilbageholdt.

Det hollandske politi har ikke kommenteret sagen, men hollandske medier har rapporteret, at Borodin blev tilbageholdt, da politifolk fandt ham så beruset, at han dårligt kunne stå på benene, og efter at naboer havde sagt, at han havde mishandlet sine små børn.

Ifølge en russisk udlægning stormede camouflage-uniformerede politimænd Dmitrij Borodins lejlighed og bankede diplomaten foran hans børn.

Dernæst blev Borodin, der er ministerrådgiver på den russiske ambassade i Haag, lagt i håndjern og bragt til afhøring. Da han blev frigivet, modtog han hverken en forklaring eller en undskyldning.

Undskyldningen fra Haag kommer, efter at Ruslands præsident, Vladimir Putin, havde krævet en undskyldning for tilbageholdelsen.

- Det her er det største brud på Wienerkonventionen. Vi venter nu på en forklaring og en undskyldning. Og vi forventer også, at de ansvarlige bliver straffet, sagde Putin til det russiske nyhedsbureau RIA Novosti tidligere på ugen.

Det russiske udenrigsministerium afleverede tirsdag en officiel protesterklæring til den hollandske ambassadør i Moskva, hvor fremtrædende russiske embedsmænd har truet med et importforbud mod hollandske tulipaner og hollandske mejeriprodukter.

Rusland er ofte blevet beskyldt for at bruge handelssanktioner som diplomatisk redskab.

Forholdet mellem Holland og Rusland er i forvejen særdeles anspændt, efter at Holland har rejst en voldgiftssag mod Rusland for at få frigivet 30 Greenpeace-aktivister og organisationens hollandsk indregistrerede skib Arctic Sunrise, der er beslaglagt af de russiske myndigheder.

Danskeren Anne Mie Roer Jensen er blandt de tiltalte Greenpeace-aktivister.

Holland undskylder for afhøring af russisk diplomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce