Hjort: Island får sit danske lån


Hjort: Island får sit danske lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Island har lovet at overholde deres internationale forpligtelser. Derfor er Danmark klar til at låne islændinge endnu flere penge, siger Claus Hjort.

Island kan regne med flere lånekroner fra Danmark, selv om landet endnu ikke endeligt har besluttet sig for at tilbagebetale milliardlån til Holland og Storbritannien.

På et møde i finansministeriet lykkedes det Islands finansminister Steingrimur J. Sigfusson at overbevise den danske finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) om, at islændingene er til at stole på.

- Islands finansminister har forsikret, at de vil leve op til deres internationale forpligtelser. Den tilkendegivelse er vi tilfredse med, og når de lever op til deres internationale forpligtelser, så lever vi op til vores aftaler med Island, siger Claus Hjort Frederiksen.

Danmark har allerede lånt islændingene 600 millioner kroner, og det beløb kan stige til 3,5 milliarder kroner. Det afhænger dog af, at islændingene siger ja til den lov om tilbagebetaling, som allerede er vedtaget.

- Det er klart, at hvis det bliver et nej, så er forudsætningerne ændret. Men det må vi tage til den tid. Vi lever op til de indgåede aftaler, så længe islændingene lever op til deres forpligtelser, siger Claus Hjort Frederiksen.

Ifølge Claus Hjort har Island ikke bedt om yderligere hjælp fra Danmark.

Hjort: Island får sit danske lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce