Historiske fotos fundet fra Ellis Island


Historiske fotos fundet fra Ellis Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teenageren Annie Moore gik fra borde den 1. januar 1892 som den første af omkring 12 millioner indvandrere, der først kom til Ellis Island i USA.

Fotografier af en irsk pige, der som den første indvandrer ankom til New Yorks berømte Ellis Island, er blevet fundet næsten 120 år efter, at hendes ankomst.

Teenageren Annie Moore gik fra borde den 1. januar 1892 som den første af omkring 12 millioner indvandrere, der skulle gennem immigrationsbygningerne på den lille ø i New Yorks havn tæt ved Frihedsgudinden.

Et af de fundne fotografier er blevet offentliggjort af avisen New York Times. Det viser Moore på et senere tidspunkt, hvor hun har født et af sine mindst 11 børn.

Men slægtsforskeren Megan Smolenyak, som har været med til at finde fotografierne sammen med Moores efterkommere, siger, at et andet foto viser Moore sammen med hendes brødre kort efter ankomsten.

- Det er næsten som en ikon. Der vil blive trykt plakater med det, siger hun.

De fleste af passagerne på det skib, som bragte Moore til New York, var russere eller skandinaver.

Moore kom efter ankomsten til at bo på Manhattan i stor fattigdom. Over halvdelen af hendes børn døde, før de var fyldt fire år,

Ifølge Smolenyak står Moore ikke blot som et symbol på indvandringen i USA, men også som en form for nationalt symbol på Irland, fordi hun repræsenterer den irske diaspora eller folkespredning.

Ellis Island blev lukket som immigrationscenter i 1954.

Historiske fotos fundet fra Ellis Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce